top of page
IMG_20201221_165315.jpg

ריטריט פרטי

מתי בפעם האחרונה עצרת לשאול את עצמך: "מה שלומי באמת?"

לפעמים כל מה שבא לנו זה לקחת לנו יום, ולהעלם מהעולם.
לא לטפל באף אחד, לא להיות זמינים בשום צורה ופשוט להיות בשששקט.

קצב החיים שלנו גוזל מאיתנו מחירים כבדים בגוף ובנפש, היכולת שלנו לטפל באיכות החיים שלנו כמו שבאמת היינו רוצים, לא תמיד מתאפשרת בתוך אינסוף המשימות, ואנו מוצאים את עצמנו בלחץ, מתח וחרדה שמצטברים ומראים את אותותיהם בכל תחומי חיינו.

ביום של ריטריט - ניקח כמה שעות טובות בהן נתנתק מהחיים נוכל יחד להוריד את הרגל מהגז ולעצור לקחת נשימה ביחד.

למה לעצור ולצאת ליום שלם?
-  כדי רגע לנוח, להיטען ולהזין את עצמנו מחדש.
- לקבל בהירות לגבי החלטה כלשהי שעלינו לקבל.
- להעמיק ולפגוש הרגל או דפוס חשיבה מגביל שהייתי רוצה להשתחרר ממנו.
- לעבד חוויה שעברתי ולתת לה מקום.
 

איך זה עובד?

באים ליום טיפול שלם רק לעצמכם

קובעים תאריך ומקבלים מיקום סודי מאפרת

בוחרים את סוג הריטריט 

משמעות המילה ריטריט הינה פרישה או נסיגה מהחיים. מתרגלים בודהיסטים לוקחים להם תקופה של כמה ימים, שבועות ולעיתים שנים, על מנת להתבודד במקום שקט ונטול מסיחי דעת, להיכנס פנימה לתוך תרגול עמוק של מדיטציה, המאפשר התבוננות, שקט ובהירות, אותם יוכלו לקחת בהמשך לטובת חיים שלווים, חופשיים ומיטיבים יותר לעצמם ולסביבה.

בשנים האחרונות המילה ריטריט קבלה משמעות נוספת וחולקה לשניים - re treat - טיפול מחדש - טיפול בעצמנו בכל הרבדים: גוף, נפש, רוח. לאור החיים האינטנסיביים שלנו, עבור רובנו שבועות או אפילו ימים נראים כמו יעד רחוק מידיי, אבל כמה שעות בלו"ז או יום שלם לעצמנו, זה כבר נשמע קצת יותר אפשרי.

העקרונות המנחים אותי בכל מפגש וגם בריטריטים, הינם הקשבה ערה ונטולת שיפוט, נוכחות מלאה ואוהבת, עיניים טובות וסקרנות פשוטה למה שרוצה להיוולד באותו הרגע.

אז איך זה קורה במציאות?
אנחנו קובעים שיחה טלפונית מראש, מתאמים לנו מועד ומקום. בהמשך לקראת המפגש נעשה שיחת טלפון נוספת ובה נדייק יותר את הבקשות ונתאים אותן לצרכים שלך. ביום עצמו נתחיל בשיחה קצרה להתכווננות היום, נכנס למדיטציה להביא את הכוונה והגוף לנוכחות שקטה ומלאה, ולאט לאט נתחיל לפגוש את מה שחשוב לך להעמיק בו.

ברגעים המקודשים הללו אני מאפשרת לעצמי להיות בחופש מלא לתת מענה לכל מה שבא, ולהיות איתך דרך כל הכלים העומדים לרשותי -  כלים מעולם הטיפול (האקומי- פסיכותרפיה מבוססת גוף נפש), מדיטציה, שהייה ונוכחות מלאה - מיינדפולנס, מגע, תנועה, צבע, כתיבה, מוזיקה, קול, שוטטות בטבע, פסיכודרמה - בעיקר עם מה שיתבקש באותו הרגע ממש.

*לכל אחד מהריטריטים ניתן לשלב סשן צילומים עדין ומרגש בסופו שינציח את הרגעים הללו ויאפשר להיזכר בהם שוב במרחק הזמן.

איזה ריטריטים אוכל לבחור?

IMG_20201221_154319.jpg

לחזור הביתה

יום שלם או כמה שעות בנקודה בטבע או במרחב חמים וסגור המאפשר לעצור לרגע את המירוץ, להתחבר פנימה, להגדיר יחד נושא שהכי רלוונטי עבורך לפגוש ביום הזה, לפתח בו חופש בחירה מהתגובות האוטומטיות ובעיקר מרחב נשימה.

על מה נדבר?
על מה שבוער בך באותה תקופה, או לחילופין על נושא שנמצא בבוידעם והגיע הזמן לאוורר. בין אם זה על זוגיות או על פרידה, על הורות או יחסים עם אחד הילדים, על קשר עם אחד ההורים בין אם הוא בחיים או לא, על דימוי גוף ויחסים עם אוכל, על שיפוט עצמי השוואה וביקורת, על התמודדות עם אבל בעקבות אובדן של אדם יקר. על כל מה שחי בך היום.

להיות בקשר

מפגש זוגי ואינטימי המאפשר שיח אחר, פתוח, קרוב ושקט. השחיקה והשיגרה גורמים לנו לא פעם לזנוח את הטיפול בקשר הזוגי. הרבה זעם צבור בנו לאורך השנים המוביל לעיתים לחוסר תקשורת שמרחיקה אותנו מעצמנו ואחד מהשני. לעיתים רבות הקצר בתקשורת הזוגית תופס את מקומו בתוך ההורות ועשוי לאט לאט לפרום את התקשורת בכל הבית, ולמנוע מאיתנו לייצר תקשורת קרובה, חמה, פתוחה ואוהבת.

על מה נדבר?
עליכם. על הקשר, על איך הכרתם, מה חיבר ביניכם? על מה קורה עכשיו? ניזכר רגע במה חשוב לכל אחד מכם, עד כמה אתם בקשר עם הרצון שלכם ועד כמה הוא בא לידי ביטוי בקשר? לפעמים נעשה יום עצירה לקראת לידה והכנת הקן לילד חדש, לפעמים נבקש לעצור ולתת מקום דווקא בתקופה אחרי משבר או פרידה מאחד הילדים או בן משפחה קרוב. כל נושא שחי בכם ונגדיר אותו מראש יחד לקראת אותו היום.

IMG-20150516-WA0037.jpg
להיות בקשר
לחזור הביתה

חבל הטבור

6I6A9616.JPG

מפגש בין הורה וילד בכל גיל.
המרחב ההורי שלנו מדומה לעיתים ל'חדר מראות' אינסופי בלונה פארק. אנו רואים חלקים מתוכנו משתקפים בילדינו, הן חלקים שאנו ממש אוהבים, והן כאלו שאנו מבקשים להסיט מהם מבט. כך גם מול ההורים שלנו, למדנו והפנמנו עם השנים כל כך הרבה דפוסים והרגלים שעל חלקם אנו מודים ועל חלקם, ממש נשמח לוותר.

המפגש מותאם בכל פעם מחדש לגיל הילד או הילדה ולאופי היחסים. ניתן להגיע עם ילדים בני 8 ועד לילדים בני 68. העצירה, הכוונה והמפגש הנינוח מאפשר שיח, העמקה ותקשורת אינטימית שלעיתים זו הפעם הראשונה שזה קורה. ניתן גם לקיים כמפגש משפחתי של כל חברי המשפחה הגרעינית.


על מה נדבר?
על הקשר בינינו כיום? על מה מחבר בינינו? איך נוכל להסיר לאט לאט את חומות ההגנה ולאפשר ללב שלנו להיפגש באמת. הרבה פעמים אנו "חוסכים" מההורים שלנו חוויות שאנו עוברים שעשויות להדאיג, להרחיק ביניינו. לפעמים אנו זקוקים לתיווך וזמן ללב להיפתח כדי להביא את עצמנו במלואנו. ללא ספק זו חוויה מרגשת, כמו חיבור מחדש לחבל הטבור שנמצא בינינו מאז ומעולם.

חבל הטבור

ליצירת קשר

מקווה שמצאת את שחפשת בין המילים. 

אם יש לך שאלות נוספות אני כאן,

אפשר לשלוח לי הודעה ישירות לנייד,

ונמשיך את זה משם.

efratsofferdoron@gmail.com

052-3343004

מילים טובות

אבי שוהם

מסע הורה וילד - טולי טיולים

"אפרת היא השראה בעולם האימון והנחיית קבוצות! היה לנו בקבוצה ערב מרתק ישבנו מסביב למדורה שיתפנו התרגשנו וסיימנו בחיבוק שלא נשכח! תודה ענקית על מי שאת ועל מה שאת מביאה איתך אין יותר מושלם מזה. 

ממליץ בחום ומחכה לשלב כוחות במסעות שלי."

IMG_20201221_150925.jpg
אבי שוהם.jpeg
bottom of page